Eerste weekend in Zuid Afrika
Door: Tamara
Blijf op de hoogte en volg Tamara
20 April 2009 | Nederland, Alkmaar
Op dit moment zitten ik ongeveer een week in het mooie, warme Zuid Afrika. Het is hier echt prachtig en van die fantastische natuur hebben we dit weekend dan ook volop genoten. Een van de meiden van de groep kwam met het idee naar Addo Elephant Park te gaan met de hele groep en na flink wat regelen werd het toch Schottia (een ander park ernaast) maar dan wel met overnachting daar!
Zaterdagochtend vertrokken we met vijf personen (inclusief Marianne die een weekje bij ons logeert) in onze mooie Toyota Yaris naar Port Alfred voor proviand (je weet maar nooit) en daarna door naar het park. Daar kwamen we door een veel te ruime tijdsplanning als eerste aan. Onze gastheer was eerst alleen een hond (een flinke) dus ik had al direct de zenuwen… En dan moet je nog de bush bush in… Al snel kwam de gastvrouw op ons af, legde alles even uit en gaf ons de lijsten om in te schrijven voor een ranger ( er waren er 3). Wij kozen voor Scott want dat klinkt gewoon al hartstikke leuk. Dit bleek de beste keus die we hadden kunnen maken! Het was een man van een jaar of 50-60 die ongelofelijk veel wist te vertellen over de dieren en de vegetatie maar die daarnaast ook met ons de jeep uitging om beesten te bekijken van dichtbij. De rondleiding door het park begon om een uur of drie ’s middags en we vielen direct met onze neus in de boter! Verschillende soorten antilopen, zebra’s, vogels, kudu’s, zwijntjes, giraffes en als klap op de vuurpijl vonden we de neushoorns. Scott vond dit een uitstekend moment om uit te stappen en zachtjes dichterbij te sluipen. Zo gezegd, zo gedaan! Ik kan je vertellen dat als deze gigantische beesten met flinke hoorn zo dicht bij je staan de adrenaline echt door je lijf giert! Maar beloofd is beloofd we moesten absoluut stil blijven en netjes in een rij blijven staan. Zolang je stil staat ziet het beest je als een boom ofzo en dan gebeurt er niks. Dit was zoals je begrijpt een fantastische ervaring! Tussendoor zijn we nog ergens gestopt
Toen het begon te schemeren hoorden we een leeuw brullen en na wat zoeken zagen we hem liggen. Na een tijdje kwam de vader van de eerste leeuw erbij en werden we getrakteerd op een oorverdovend gebrul en Scott vertelde veel over de leeuwen in het park. Na het eten (wat overigens erg goed was) zijn we nog een rondje gaan rijden om de leeuwen weer te spotten. Echt ontzettend gaaf!
’s Nachts hebben we tot diep in de nacht bij het kampvuur gezeten en liedjes gezongen totdat er een krokodil langs kwam (we lagen buiten de hekken van de accommodatie want de groep was te groot) en de rangers zich daar even druk om moesten maken. Later deed een van de meiden vanuit de schaduw bij haar bed voor de grap een leeuw na, maar er bleek een levensecht exemplaar achter haar te staan!!! Echt op nog geen 10 meter vanaf waar ik zat. Binnen 2 seconden was het beest weggejaagd maar het was toch echt even schrikken!! Op een gegeven moment ben ik toch maar naar bed gegaan en toen de leeuw met zn paps nog een keer langs kwam maakte Inge me wakker, maar ik had er niet zo’n zin in en heb zoiets gezegd van dat ik ze wel een ander keertje zou bekijken. Op dat moment liepen ze dus echt rond het kamp...
De volgende dag hebben we nog een tour gehad, en tijdens die tour hebben we termieten gegeten! Heel bijzonder maar daarna volgde er nog een fantastisch ontbijt. Daarna was het afgelopen maar we zijn nog met de auto naar Addo Elephant Park geweest waar we na 2,5 uur zoeken een groep van honderd (!) olifanten tegenkwamen! Echt heel erg indrukwekkend om te zien! Ze liepen echt vlak langs de auto!
Nou na dit weekendje waren we wel echt kapot, maar thuis aangekomen bleek er nog een probleempje.. De slaapkamer deur die op slot kon (die van Jildau en mij) hadden we op slot gedaan maar die ging dus niet meer los. De camping eigenaar kon ook niks beginnen en daarom heeft Jildau met Marianne op de slaapbank gelegen en ik op de losse bank. Een zoveelste brakke nacht volgde. De volgende ochtend (vandaag) kwam al vroeg de monteur en we konden er weer in. Nouja weer een ervaring rijker! ;-)
Tot zover weer mijn verhaal!
Heel veel liefs en tot mijn volgende verhaaltje!
Tamara
20 April 2009 - 18:13
Lennard:
Alweer een erg leuk verhaal tamaar! Het lijkt me best spannend daar..
x broer -
20 April 2009 - 18:26
Fenna:
hee tam!
wat gaaf zeg wat jullie daar allemaal doen!! en vooral die safari natuurlijk met de leeuwen rond het kamp.. spannennddd!!! hoe smaken termieten trouwens??
heel veel plezier nog daar en ik ben alweer benieuwd naar je volgende verhaal!!
liefs fenna -
20 April 2009 - 18:42
Rens:
Wat lijkt me dat fantastisch, tussen het wild liggen pitten!! Echt zo'n Lion-King gevoel denk haha :D maar damn als zo'n leeuw in ene op 10 m afstand staat... zou ik eerst dik schrikken en vervolgens toch op het rennen zetten :D
xxxx -
20 April 2009 - 18:51
Josien:
In the jungle, the mighhty jungle, tamara sleeps tonight!
Heerlijk om te lezen! Hoop dat je nog meer van deze avonturen beleefd! Kuss -
20 April 2009 - 20:08
Ralph En Nel:
wat spannend allemaal
volgens mij heb je het wel naar je zin daar
buitenlands eten en leeuwen en andere diersoorten om je heen
leuk om te lezen en om het mee te maken helemaal veel succes en tot schrijfs ralph en nel
21 April 2009 - 09:44
Debbie:
wauw tam, wat heb je het super vet daar als ik al de verhalen zo hoor! een onvergetelijke belevenis, die safari, wat eng, maar toch ook heel vet dat je zo dicht bij kon komen.
kusjes debbie -
21 April 2009 - 13:16
Ilonka:
hee meis, geweldig allemaal, doe voorzichtig aan en geniet er van he.
Ilonka x -
21 April 2009 - 19:38
Merel:
Heeeeey Tamara!
Goed om te lezen dat je zoveel moois/gaafs/leuks meemaakt! Ik heb (nu pas) je twee laatste verhalen gelezen, en het klinkt onwijs leuk :D. Wat moet je genoten hebben van al die wilde dieren...
Hier gaat alles prima, we hebben het AZ-feest goed gevierd (plus een beetje extra voor jou).
Geniet er heel erg van!
Heel veel liefs en kusjes van Merel (en natuurlijk ook van Aike!) -
08 Mei 2009 - 07:50
Sharon:
Hoi hoi,
Leuk verhaal met al die dieren om je heen!
Maar....je hebt gewoon even termieten gegeten :-D. Dat is wel heel dapper want ik doe het niet haha.
Groetjes Sha.