Skydiven en Kaapstad
Door: Tamara
Blijf op de hoogte en volg Tamara
04 Mei 2009 | Zuid-Afrika, Port Alfred
Nu dus even een update van wat ik allemaal beleefd heb. Het is nogal wat dus ik zal proberen het kort te houden maar ik beloof niks ;-)
Vrijdag 24 april zijn we naar Grahamstown gereden (Anne, Jildau, Inge, Marianne en ik) maar het was te bewolkt dus alleen Anne en Jildau hebben kunnen springen. Zaterdag zijn we dus weer die kant op gegaan en zijn Inge en ik uit het vliegtuig gestort! We hadden alle instructies al gehad dus het was echt: pak aan, wachten op een flink blauw gat en springen! Het was echt helemaal het einde! Eerst 20 minuten omhoog vliegen in een mini vliegtuigje, dan gaat het deurtje open en eerst sprong een onbekende en daarna ging ik. Op het moment dat je naar de uitgang geduwd wordt (door je begeleider die uiteraard stevig aan je vast zit) denk je toch: ‘zij die gaan sterven groeten u’ en krijg je echt even de zenuwen! Maar tijdens de vrije val (ruim 30 seconden) denk je daar niet meer aan en is het puur genieten! Toen nog even met de parachute uit rondvliegen tussen de wolken en met een fantastisch uitzicht en daarna via een mooie kontschuiver op de grond tot stilstand komen! Wauw!! Vanmiddag krijg ik het filmpje dus liefhebbers mogen het straks in Nederland natuurlijk zien (vast heel charmant:P).
Daarna zijn we doorgereden naar Oudtshoorn want onze vakantie was al begonnen! Aangezien we achter liepen op schema door het skydiven kwamen we pas in het donker aan en zijn we na het uit eten gaan direct ons bedje ingeschoven. De volgende dag moesten we helaas de struisvogelboerderij en de Cango Caves opgeven om op tijd in Muizenberg te komen. Die backpackers (een soort hostel) was niet zo schoon als de eerste en het was dus helemaal niet erg dat we daar maar 1 nachtje bleven! Toen hebben we maandag de hele dag gebruikt om het Kaaps schiereiland te rijden, dus via de pinguins naar Cape Point en heel veel mooie plaatsjes en strandjes later bereikten we Kaapstad. Helaas was de auto niet heel sterk en hadden we nogal problemen met de enorm steile heuvels maar goed uiteindelijk zijn we levend en wel aangekomen! Deze backpackers was echt top! Goede bedden, lekker douche en alles was mooi schoon! We zijn er vier nachtjes geweest en hebben overdag de Tafelberg, Robben eiland, een mooi museum en heel veel marktjes bezocht. Natuurlijk zijn we ook iedere dag weer lekker uiteten geweest tot je echt niet meer uiteten WIL… Vrijdagochtend hebben we uitgecheckt en hebben we een deel van de wijnroute gereden. Bij Paarl hebben we een wijnboerderij bezocht en daar wijn geproefd (de kaas die erbij was kon ik helaas niet eten) en natuurlijk een paar flesjes meegenomen! We zijn nog even door Franschhoek gereden en we hebben in Stellenbosch geslapen. Die backpackers kamer was eigenlijk voor 4 personen dus met 5 meiden was het een beetje proppen… Zaterdag hebben we weer een stuk terug gereden en zijn we geeindigd in Knysna. Daar hadden we een overnachting geboekt maar voordat we gingen eten en slapen hebben we paard gereden! Het was de eerste keer dat ik dat deed dus weer een nieuwe ervaring! Helaas had ik meer last van mijn allergie dan ik had verwacht dus dat was minder, maar goed het was wel echt heel erg gaaf!!
Zondag zijn we weer op tijd in de auto gestapt en zijn we terug gereden naar Port Alfred! In Port Elizabeth zijn we langs de Mac gereden (ja die hebben ze hier ook maar helaas toch echt zonder Mc kroket) en toen terug naar de campus. Leuk om iedereen weer te spreken en in soort van ‘eigen’ bedje te liggen.
Nou ik kan nog heel erg veel langer doorgaan maar dit is de kortste samenvatting die ik kon geven!
Ik hoop weer wat van jullie te horen!
Liefs,
Tamara
04 Mei 2009 - 13:38
Papa:
Een prima beknopt verslag van je vakantie.
Wat een ervaring dat skydiven met een aanstormende aarde en dan.........rustig uitzweven. Niet meer uit eten willen/kunnen. Dat is toch wel heel uniek !
Graag weer tot het volgende verhaal danwel ervaring.
groet. -
04 Mei 2009 - 13:38
Merel:
Heey Tamaar,
wat gaaaaaaaaaaf! Je hebt gewoon gevlogen :) De rest klinkt ook heel goed!
Blijf genieten! (dan schrijf ik m'n scriptie wel even ondertussen ;))
Veel liefs, =xxx= van Merel -
04 Mei 2009 - 13:58
Fred:
he tam leuk joh
ik wil ook wel die kant op :P
he veel plezier nog en ik wacht op je volgende bericht -
04 Mei 2009 - 18:39
Rens:
Jaaaa mijn held :D nee echt SUPERGAAAF het skydiven en kan uiteraard niet wachten op het filmpje er van :P Succes met het project dat gaat starten!!
Heel veel liefs,
xxxx Rens -
04 Mei 2009 - 20:11
Josien:
Vakantie of school!? Man man man... wat super wat je daar allemaal doet!! Helemaal top! Geniet ervan!
Kus -
05 Mei 2009 - 09:13
Mieke:
Hoi Tamara,
Ik lees je verhalen met veel plezier.. Echt super tof dat je daar in zuid-afrika zit.. En skydiven echt ta gaaf!!!
Nou geniet van je avontuur.
Liefs Mieke -
05 Mei 2009 - 19:00
Annette:
He Meissie,
Op vantie!! ik ben jaloers hoor wat een mooie foto's allemaal echt geweldig, wil ik ook nog steeds een keer doen. Helemaal top dat alles goed gaat daar. Zijn we weer gerust gesteld.
Ik krijg eindelijk vrijdag mijn meubels dus dan gaan we alles in pakken en dan verhuizen.
He een hele dikke kus van mij xxx -
05 Mei 2009 - 19:03
Ronald En Ilja:
klinkt echt super!
dat filmpje zien wij ook tegemoet!
wij gaan in september naar Zuid- Afrika, en door jou krijgen we al meer zin!
veel plezier daar! lekker genieten!
kus ronald en ilja! -
06 Mei 2009 - 15:48
Debbie:
wauw tam, wat een super verhaal al weer! ik vond de safari al heftig, maar skydiven en paardrijden (en dat met je natuurlijke voorliefde, ahum, voor paarden)is helemaal gaaf!
ik ben nu al benieuwd naar het filmpje van het skydiven ;)
kusjes debbie -
08 Mei 2009 - 06:08
Es En Rin:
Hi Tamaar,
We dachten dat je het zo druk zou hebben met studie enzo.. :-)
Wel gaaf wat je daar allemaal doet en meemaakt, we zijn vanzelfsprekend heel erg jaloers.
Heb je in Knysna toevallig overnacht in Caboose?
We zijn ook erg benieuwd naar je skydive filmpje.
Groetjes van je buurtjes. -
08 Mei 2009 - 07:28
Sharon En Marcel:
Hoi Tamara,
Wat een verhalen joh! Je hebt heel wat nieuwe en unieke ervaringen meegemaakt! (paardrijden had ik zeker niet verwacht :-) haha) We wensen je heel veel plezier en doe voorzichtig. Succes.
Groetjes Marcel en Sharon -
13 Mei 2009 - 13:56
Chrissie:
Heej Tamaartje,
Hoe is het daar? Alles nog naar uw zin? Bedankt voor je kaartje, hij was ruim op tijd. Ga per 1 juni hier weg. Je hoort nog wel hoe en wat, geniet nu nog maar van je verblijf daar :) Doe voorzichtig en veel pleizer hea!
xxx Chris -
13 Mei 2009 - 20:53
Bas S.:
Heey Tamara,
Ik hoorde gister van Lennard dat je naar Zuid-Afrika bent :-O echt super vet man! en dan ook nog skydiven... geweldig ;) wel heelhuids terug komen he! :P maar dat moet wel lukken ;) veel plezier nog!
greetz, Bas